Σειρά επαφών για τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου είχε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την επίσκεψή του σ΄ αυτά.

Πρώτος σταθμός το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση, αλλά και τους εργαζομένους του νοσοκομείου, για μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναμένονται τμηματικά οι προσλήψεις 4000 εργαζομένων, υπενθυμίζοντας ότι αυτή την περίοδο αναλαμβάνουν υπηρεσία οι πρώτοι 950 μόνιμοι υπάλληλοι νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, δίνοντας στη συνέχεια το χρονοδιάγραμμα για τις άλλες προσλήψεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι λιγοστοί πόροι που έχει η πατρίδα μας αυτήν την περίοδο μοιράζονται με δίκαιο τρόπο, με βάση τις συσσωρευμένες ανάγκες και με βάση τις σοβαρές ιεραρχήσεις».

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία διαχωρισμού Βενιζέλειου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά «το σχέδιό μας είναι μέχρι το 2017 να πάμε σε ένα νομοσχέδιο που θα δει σημαντικά τη διοικητική αναδιοργάνωση του συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης