Εντός της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που θα κρίνει την κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών επαναβεβαίωσαν το δικαστήριο ότι εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές, ενώ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα, ενώ προσκόμισαν τα σχετικά δελτία Τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μη διαταραχθεί η διαδικασία των  εξετάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν: «Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι Πανελλήνιες κι αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης