Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα από το Ντουμπάι, όπου είχαν πάει για την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, βρέθηκε θετική μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο σπίτι της με βανάκι της Πολιτικής Προστασίας. Η εξέλιξη αυτή ήταν που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αφιχθούν κι άλλοι Έλληνες που πέρασαν την περίοδο των εορτών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, τα μέτρα ελέγχου είναι εντατικά, καθώς όσοι φτάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών από το Ντουμπάι. Όποιος επιβάτης δεν έχει μαζί του αυτό το τεστ δεν γίνεται δεκτός στη χώρα.

Επίσης, άμα τη αφίξει τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τους περιμένουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για rapid tests, στα οποία υποβάλλονται όλοι υποχρεωτικά. Επιπλέον θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα τριών ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί γνωστοί και επιφανείς Αθηναίοι, και όχι μόνο, ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να αλλάξουν εκεί τον χρόνο διασκεδάζοντας, οι οποίοι μάλιστα ανέβασαν και σχετικές φωτογραφίες και βίντεο στα social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι επέλεξαν το φημισμένο Nammos Dubai, ένα πολυτελές και πανάκριβο club restaurant, για το ρεβεγιόν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα το πρόγραμμα περιλάμβανε κυρίως Έλληνες καλλιτέχνες και DJs, όπως τον Στέφανο Κορκολή, τη Σοφία Μανουσάκη, τον Αντώνη Δημητριάδη και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο.

Η αραβική χώρα θεωρείται covid free, παρ΄ ότι καθημερινά ανακοινώνει πάνω από 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο δεν ισχύουν τα μέτρα lockdown, τα μαγαζιά εστίασης λειτουργούν και τα πάρτι τις γιορτινές μέρες χτύπησαν «κόκκινο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης