Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος που διακινεί κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αφρική, βρίσκονται οι τελωνειακές αρχές της Ηγουμενίτσας, μετά τον εντοπισμό νταλίκας που ήταν φορτωμένη με 8 οχήματα, που είχαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.

Οι άνδρες του τελωνείου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν,το βράδυ της Δευτέρας, σταμάτησαν για έλεγχο στην πύλη του Λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 3 νταλίκες -πλατφόρμες, που είχαν φορτίο αυτοκίνητα. Η νταλίκα με τις βουλγάρικες πινακίδες, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ήταν φορτωμένη με 8 αγροτικά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Η αυτοκινητάμαξα ξεκίνησε από το Αγρίνιο, αλλά τα αγροτικά αυτοκίνητα, όλα 20ετίας, είχαν φτάσει από τον Ασπρόπυργο.

Ο ιδιοκτήτης του φορτίου της νταλίκας, ένας Ελληνο-αυστριακός κλήθηκε από τους τελωνειακούς να δώσει εξηγήσεις και ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει νόμιμα από Ρομά και ότι δεν γνώριζε για τα παραποιημένα στοιχεία.

Η νταλίκα, η οποία κατασχέθηκε, θα ταξίδευε στη Βενετία και από εκεί σε μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης, με τελικό προορισμό την Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελληνο-αυστριακός ιδιοκτήτης του φορτίου συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, η έρευνα του τελωνείου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα με διεθνή δράση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης