Η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων στο κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης των Χανίων, ενόψει της αύξησης της τουριστικής κίνησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης και ο πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακού του δήμου Μιχάλης Καλογριδάκης.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βλαχάκης, «ως Τροχαία Χανίων θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Θα υπάρξουν εντατικοποιημένοι έλεγχοι τροχαίας, στο κέντρο των Χανίων στην παλιά πόλη, καθώς και σε σημεία που παρατηρούνται υψηλοί κυκλοφοριακοί φόρτοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις διπλοσταθμεύσεις, στις θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και στις ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Θα κάνουμε ό,τι προβλέπουν οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε η πόλη να “αναπνεύσει” κυκλοφοριακά» τόνισε ο κ Βλαχάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στον γενικότερο σχεδιασμό του δήμου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, ενώ τόνισε την ανάγκη αρχές και πολίτες να συμβάλουν ώστε η πόλη να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα υπάρχει εντονότερος έλεγχος για την παράνομη κατάληψη σε θέσεις στάθμευσης, για τα διπλοπαρκαρίσματα, για την τήρηση των θέσεων φορτοεκφόρτωσης, για τη στάθμευση οχημάτων στην παλιά πόλη, καθώς και για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των ποδηλατόδρομων».

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των υπηρεσιών της Τροχαίας για λύση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη τουριστική περίοδο ο δήμος θα διαθέτει υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό 49 ατόμων που θα βοηθά, όπως είπε, το έργο της Τροχαίας.

Αναφερόμενος στην έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη των Χανίων, τόνισε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται θα επιλυθούν μέσω της πρότασης για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, καθώς και με τη χωροθέτηση και δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακού Μιχάλης Καλογριδάκης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έχουν γίνει με εκπροσώπους των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ώστε να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία με την Τροχαία Χανίων για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης