Εξονυχιστικούς ελέγχους στα έγγραφα που πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους όσοι πρόκειται να αναχωρήσουν με πλοίο από την Πάρο, κάνουν τις τελευταίες δύο ημέρες στελέχη του Λιμενικού στο λιμάνι του νησιού.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 15/7 και τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την Πάρο που μπήκε σε επίπεδο συναγερμού «πορτοκαλί» λόγω της πρόσφατης αύξησης των περιστατικών Covid-19, κανείς πια δεν μπορεί να ταξιδέψει προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή τα νησιά, χωρίς να φέρει μαζί του αναγκαία έγγραφα ώστε να του επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το psts.gr βρέθηκε στο λιμάνι της Πάρου το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου και σας μεταφέρει εικόνες από την ομαλή και συντεταγμένη διαδικασία ελέγχων πριν την επιβίβαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Πάρο προς άλλους προορισμούς, φέρει μαζί της τα υποχρεωτικά έγγραφα ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο των λιμενικών ότι κάποιο τους λείπει.

Οι ξένοι τουρίστες στη μεγάλη τους πλειοψηφία, σε ποσοστό δηλαδή περίπου 80% – 85% διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μεγάλη μερίδα επίσης Ελλήνων ταξιδιωτών κυρίως άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 60% έως 70%.

Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων νεαρής ηλικίας δεν προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά κάποιο αρνητικό τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που ταξιδεύουν είναι ανεμβολίαστοι.

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης: Με self test η επιστροφή από τα νησιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης