Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την 14η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα ξέσπασαν συγκρούσεις στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, καθώς νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στην οδό Ναυαρίνου και Αραχώβης πέταξαν μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν άργησε να ξεκινήσει η σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με την χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Στην περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκαν και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που έσβηναν φωτιές και απομάκρυναν τα οδοφράγματα.

Παράλληλα προκλήθηκαν ζημιές στο μετρό της Ομόνοιας καθώς άγνωστοι έσπασαν τα μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων.

Δέκα εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής πριν την πορεία και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στη Θεσσαλονίκη

Μετά το τέλος της πορείας, διαδηλωτές ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σε προσαγωγές τουλάχιστον 15 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, μετά την ένταση που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης