Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς, με γονείς που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη σχολικών αιθουσών στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι γονείς μαθητών του 3ου, 9ου και 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών τους σε σχολικά κτίρια άλλων συνοικισμών, που όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους «απαιτεί χρόνο και συνεπάγεται διέλευση από επικίνδυνους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας» ενώ παράλληλα, ζητούν να αξιοποιηθεί κτίριο που στεγάζει σήμερα το 10ο Γυμνάσιο και διαθέτει κενές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τα «αίματα άναψαν» όταν οι γονείς που βρίσκονταν έξω από το Δημαρχείο, επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να καταθέσουν ψήφισμα. Τότε, τους απαγόρευσαν την είσοδο και μάλιστα, ένας δημοτικός σύμβουλος βγήκε «μαινόμενος» και πιάστηκε στα χέρια με τους γονείς, σύμφωνα με το grtimes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία προχώρησε σε συστάσεις και ζήτησε να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι από την εξώπορτα του δημοτικού συμβουλίου, λόγω κορωνοϊού, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα έξω από την αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ επιτράπηκε σε δύο μέλη της επιτροπής των γονέων να μπουν μέσα στην αίθουσα, απαγόρευσαν την είσοδο στους ελάχιστους  δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, λόγω covid-19.

Δείτε βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης