Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο όπου πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε έξω από το γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18, με σκοπό να διαδηλώσει ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Την ώρα που διαπραγματευόταν με τον αξιωματικό της αστυνομίας, μία ομάδα των ΜΑΤ επενέβη και επιτέθηκε κάνοντας χρήση χημικών σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και διαδηλωτές.
 
Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα, ενώ στο σημείο παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις δυνάμεις καταστολής για την απρόκλητη επίθεση στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τα συνδικάτα οι εργαζόμενοι και στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι όπου δεν πιάνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης χρησιμοποιεί το μαστίγιο την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους» ανέφερε σε δηλώσεις του μέλος του ΠΑΜΕ έξω από την οδό Καποδιστρίου 18.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ κατά σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλει η κυβέρνηση έξω από κτήρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ’ αυτά, αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτήρια».

«Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών» καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

Συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας σε συμβολαιογραφείο

Ρεπορτάζ: Κώστας Κάλτσας

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Λαϊκή Ενότητα έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Σταδίου 39, στη Στοά Ορφανίδου.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το συμβολαιογραφείο της κας Δέσποινας Σακκά και με πανό φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν τον εκπλειστηριασμό ενός ακινήτου έναντι 85.000 ευρώ.

Στο σημείο έφτασε στις 14.20 ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ζήτησε να μπει στο συμβολαιογραφείο αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές τακτικές στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και άλλα στελέχη της ΛΑΕ, όπως ο κ. Δ. Στρατούλης και ο κ. Στάθης Λεουτσάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης