Εντάξεις έργων και προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκάλεσαν στην Αιτωλοακαρνανία τα ακραία καιρικά, αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε σήμερα στην Πάτρα, για αυτό τον σκοπό.

Ήδη, εντάχθηκαν στις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων Περιφέρειας οι εργασίες για την αποκατάσταση τμήματος εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, με στόχο την άμεση έναρξη των εργασιών, ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η επικοινωνία μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε, έπειτα από εισήγηση της περιφερειακής αρχής, την πρόσληψη 17 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ενημέρωσε το σώμα ότι έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, αποφασίστηκε να συνδράμει ο στρατός με απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό στην γρήγορη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης με επιστολές που απέστειλε στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου και στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ζήτησε τις παρεμβάσεις τους για διευκολύνσεις πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, η υλοποίηση του οποίου χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και των κεντρικών αυτοτελών πόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης