Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο αδελφοί, βουλγαρικής υπηκοότητας, για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα της Βούλας, τον Οκτώβριο του 2018.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 32χρονο κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, ενώ τον 36χρονο αδελφό του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως άλλωστε είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον 32χρονο φερόμενο εκτελεστή του επιχειρηματία ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που σκότωσε τον επιχειρηματία με οκτώ σφαίρες και φαίνεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλέφωνο στον αδελφό του λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψή μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός των δύο κατηγορουμένων πως ήρθαν εδώ για διακοπές και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά. Καταλήγοντας στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν γνωρίζει τους λόγους της ανθρωποκτονίας, προσθέτοντας πως δεν έχει και σημασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης