Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών οδηγήθηκε την Τετάρτη για να απολογηθεί η 27χρονη που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφήνοντας το μόλις λίγων ημερών βρέφος της στην παραλία της Πλαζ στην Πάτρα με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Η κατηγορουμένη έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Ελαιώνα και χθες μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για να την ακούσουν οι δικαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην απολογία της η 27χρονη κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος από τη στιγμή της σύλληψής του, θα είχε κάνει έκτρωση από τον δεύτερο μήνα της κύησης και δεν θα ανέβαινε έναν Γολγοθά, κρύβοντας την εγκυμοσύνη της, κάτω από πλατιά ρούχα, ακόμα και από την οικογένειά της.

Δήλωσε ότι εγκαταλείφθηκε από τον βιολογικό πατέρα του βρέφους και έμεινε αβοήθητη. Πήγε σε γυναικολόγο για να την παρακολουθεί και σε νοσοκομείο για να γεννήσει, γεγονός που, κατά τον ισχυρισμό της, αποδεικνύει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος.

Στο νοσοκομείο όπου πήγε για να γεννήσει, ένιωσε και εκεί πλήρως εγκαταλειμμένη, αφού κανείς αρμόδιος δεν βρέθηκε δίπλα της, για να τη στηρίξει, όπως αναφέρει. Αντιθέτως, μετά την καισαρική, την εγκατέλειψαν, όπως είπε, σε ένα δωμάτιο μόνη της, χωρίς καν ρούχα για να αλλάξει, ενώ δεν εμφανίστηκε κάποιος ψυχολόγος, ψυχίατρος ή έστω ένας κοινωνικός λειτουργός για να τη στηρίξει και να τη συμβουλέψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούμενη τον περασμένο Φεβρουάριο, πήγε μόνη της στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, πήρε το παιδί αφού το σκέπασε με μια κουβέρτα και έφυγε από το μαιευτήριο.

Αρχικά περιπλανιόταν πολλές ώρες μόνη με το παιδί στην αγκαλιά στην πόλη της Πάτρας, ώσπου τελικά έφτασε στην περιοχή της Πλαζ. Εκεί άφησε το νεογέννητο μόνο και αβοήθητο στην παραλία και έφυγε. Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Η ιατροδικαστής ανέφερε τότε, ότι ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμό.

Πηγή: thebest.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης