Ενίσχυση 2,2 εκ. στους ρητινοπαραγωγούς, οι οποίοι υπέστησαν οικονομική ζημία, λόγω των δασικών πυρκαγιών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ενημέρωσε πως εξετάζονται κι άλλοι τρόποι ώστε να βοηθηθούν επιπλέον.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους δασικούς συνεταιρισμούς στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το θέμα έθεσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, λέγοντας πως οι «ρετσινάδες» αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για την ερχόμενη πενταετία λόγω καύσης των δασών, που διαχειρίζονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας ο κ. Τσιρώνης, ανακοίνωσε ότι φέτος θα προστεθεί στο ποσό της περσινής ενίσχυσης (των 1,2 εκ.) ένα εκατομμύριο ευρώ, που συγκεντρώθηκε από εξοικονόμηση πόρων και προσέθεσε ότι εξετάζονται και άλλα σενάρια ενίσχυσης των ρητινοπαραγωγών.

Σημείωσε δε, ότι το νομοσχέδιο συντάχθηκε μετά από συνεννόηση με τους ρητινοπαραγωγούς , οι οποίοι με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο αποκλείονται από τους διαγωνισμούς για τα καμένα ξύλα στα ιδιωτικά δάση, καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης