Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες Παρασκευή, από την αλβανική αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ’ ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Αλβανός αρχηγός της αστυνομίας ανέλυσε όλες τις λεπτομέρειες, τα δεδομένα και τις επιλογές που είχαν οι Αλβανοί αστυνομικοί στο περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο Αλβανός αρχηγός περιέγραψε στους Έλληνες αστυνομικούς που βρίσκονται από χτες στη γειτονική χώρα όλες τις επιχειρησιακές αποφάσεις που πήραν οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο συμβάν με τον 35χρονο, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας για το πώς ακριβώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στη δικογραφία, καθώς αυτό απαγορεύεται, ενώ παράλλληλα δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στις έρευνες παρά μόνο να συλλέξουν πληροφορίες από τους αρμόδιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν σχηματίσει εικόνα για το πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα στους Βουλιαράτες της Αλβανίας και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης