Μετά τη συγχώνευση δύο χειρουργικών κλινικών, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό λόγω ελλείψεων που προέκυψαν από τις αναστολές των ανεμβολίαστων εργαζόμενων, το Νοσοκομείο Καβάλας προχωρά στην… ενοικίαση νοσηλευτικού προσωπικού από ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κενά που προκλήθηκαν από τις αναστολές εργασίες. 

Πρόκειται, σε πρώτη φάση, για 20 άτομα, τα οποία θα διαθέσει ιδιωτική κλινική της Καβάλας (τα συνολικά κενά ανέρχονται σε 50), με την οποία ήρθε σε συμφωνία η διοίκηση του Νοσοκομείου, όπως επιβεβαίωσε επισήμως ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικο σταθμό KavalaNews 102.8 και τονίζοντας ότι η λύση αυτή θα έχει το ίδιο κόστος με πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε επίσης γνωστό ότι έχουν γίνει επαφές και με άλλους κλινικάρχες. «Για το νοσηλευτικό προσωπικό, θα αναλάβω την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια. Μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να προσλάβουμε άτομα για τρεις μήνες και αν χρειαστεί και περισσότερο. Έχω συνεννοηθεί και θα βρεθούν νοσηλευτές. Θα προσλάβουμε 20 άτομα και το κόστος θα είναι ισόποσο με τα άτομα που τέθηκαν σε αναστολή», ανέφερε.

«Πιεζόμαστε και σε συνδυασμό με την αναστολή εργασίας υγειονομικών η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η Υγειονομική Περιφέρεια, μας έδωσε 20 νοσηλεύτριες αλλά μόνο 4 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Δεν υπάρχουν στη ‘’δεξαμενή’’ νοσηλευτές να προσλάβουμε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: tvxs.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης