Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο ίδιος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (εννοώντας το κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι 6.500 άτομα που ήρθαν πρόσφατα από το εξωτερικό βρίσκονται σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Έλληνες εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια του εξωτερικού

Εν τω μεταξύ, δεκάδες Έλληνες φοιτητές έχουν εγκλωβιστεί εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο, καθώς οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα έχουν ακυρωθεί, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους υπάρχουν άτομα που είτε απολύθηκαν είτε παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν και φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, έχουν αφήσει τα ενοικιαζόμενα σπίτια τους και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ποκειμένου να βρεθεί τρόπος για να επαναπατριστούν.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης