Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού θα έπρεπε λογικά να έχει τεθεί ο Δήμος Διονύσου, ο οποίος καλύπτει τη Δροσιά, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, τη Ροδόπολη έως και τις παρυφές του Ωρωπού. Και λέμε λογικά, διότι μία απλή περιοδεία στους δρόμους και τις πλατείες, αλλά και τις δασικές εκτάσεις του δήμου θα έπειθε και τον πιο ψύχραιμο παρατηρητή πως ο κίνδυνος εκδήλωσης μείζονος πυρκαγιάς από ατύχημα ή εμπρησμό είναι άμεσος. Οι εστίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα είναι διάσπαρτες σε όλη την έκταση ευθύνης του Δήμου Διονύσου.

Ο συνδυασμός της κοινοτικής, δημοτικής και κρατικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας, αλλά και της ανευθυνότητας και του οχαδερφισμού των πολιτών και δημοτών είναι εγκληματικός. Ανεύθυνοι πολίτες, μικροεργολάβοι και επαγγελματίες ρίχνουν μπάζα, εύφλεκτα υλικά, σωρούς πλαστικών, ξερά χόρτα και κλαδιά πεύκων και σωρούς από πευκοβελόνες από καθαρισμένα οικόπεδα. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Η κάμερα της Ζούγκλας  κατέγραψε όσες εστίες κατάφερε να εντοπίσει. Υπάρχουν εκατοντάδες, πιθανώς και χιλιάδες άλλες εστίες- νάρκες έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας έναν τοπικό Αρμαγεδδώνα στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρητικά, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, όλη η Αττική και ιδιαίτερα η Ανατολική Αττική έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό λόγω καιρικών συνθηκών. Μάλιστα από το βράδυ της Τρίτης έφτασαν στους πολίτες μηνύματα από το 112 με προειδοποιήσεις για τις συνθήκες που πρόκειται να επικρατήσουν το επόμενο διήμερο όσον αφορά τις θερμοκρασίες, την ισχύ των ανέμων και τον δείκτη ξηρασίας. Παρά το γεγονός ότι ενισχύθηκαν οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ και η παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων σε σημεία διασποράς, η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διανύσου αφέθηκε στο έλεος των εμπρηστικών ναρκών. Η κάμερα της Ζούγκλας είναι αυτόπτης μάρτυρας.

Πολλές από αυτές τις εστίες, όπως καταδεικνύεται και από τα βίντεο, βρίσκονται επί της Λεωφόρου Θησέως, προέκτασης της Λεωφόρου Κηφισίας, η οποία συνεχίζεται στην ευθεία της από τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Αυτή η τεράστια οδική ραχοκοκαλιά, η οποία τέμνεται και με τη Λεωφόρο Διονύσου, που διασχίζει τον ορεινό δασικό όγκο, έχει εξελιχθεί σε «πυριτιδαποθήκη» κάτω από τα μάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με την ανοχή της Περιφέρειας. Όλοι είναι συνένοχοι, ανεύθυνοι πολίτες, ανεύθυνοι αυτοδιοικητικοί, ανεύθυνοι της Περιφέρειας, ανεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας.

Αν κάποιος διασχίσει τους δρόμους του δήμου επιλέγοντας όχι μόνο τις πολυσύχναστες διαδρομές θα αντικρίσει μίνι χωματερές με εύφλεκτα υλικά μέσα σε δασικές εκτάσεις ή άχτιστα ιδιωτικά οικόπεδα, που είναι μπουρλότα από τα ξερά χόρτα και τις πευκοβελόνες.

Ως γνωστόν, οι πολίτες χρηματοδοτούν τους δήμους απευθείας διά του λογαριασμού της ΔΕΗ. Το κράτος χρηματοδοτεί τους δήμους με κονδύλια από τους φόρους των πολιτών. Ο πολίτης είναι δηλαδή ο άμεσος ή  έμμεσος και πάντα μοναδικός χρηματοδότης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δημοτική αρχή του Δήμου Διονύσου, αιρετή, μην το λησμονεί, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί αν μη τι άλλο αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Ότι δηλαδή χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο.   

Η Άνοιξη, η Δροσιά, επανειλημμένως η Ροδόπολη, ο Άγιος Στέφανος και το ορεινό καμάρι της περιοχής, ο Διόνυσος, κάηκαν στο παρελθόν και αναστήθηκαν ή διασώθηκαν την τελευταία στιγμή. Οι κάτοικοι μέχρι σήμερα ήταν τυχεροί, αλλά μέχρι πότε θα κρατήσει η τύχη τους; Το βουνό κατάφερε να επιβιώσει και να ξαναπρασινίσει. Έως πότε με αυτή την αδιαφορία! 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης