Οι θάνατοι και τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να εμφανίζουν υψηλούς αριθμούς στη χώρα μας σε ημερήσια βάση, ωστόσο δεν απουσιάζουν και οι θετικές εξελίξεις. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 59 ασθενείς εξαιτίας του Covid-19, και πλέον, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι βρίσκονται 400 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, εκτός από τις αρνητικές ειδήσεις που προέρχονται από νοσοκομεία και ΜΕΘ, μερικές φορές έχουμε και ευχάριστα γεγονότα στους ίδιους χώρους. 

Οπως είχε πει πρόσφατα η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, «οι ΜΕΘ είναι ένας χώρος στον οποίο ο άρρωστος μπαίνει για να βγει υγιής». Συνολικά, λοιπόν, μέχρι σήμερα, 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Μία ελπιδοφόρα είδηση έρχεται από την Ξάνθη, καθώς τη Δευτέρα το απόγευμα αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς με Covid-19. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άνδρες, 52 και 54 ετών, που με τη βοήθεια των γιατρών και του ιατρικού προσωπικού γενικότερα, κατόρθωσαν να κερδίσουν τη μάχη αυτή απέναντι στον ιό και να βγουν νικητές, δίνοντας ελπίδα στον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης