«Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Σέβεται το «όχι» , δεν του αρέσει η βία. Αυτά είναι ψευδή. Ο Πέτρος είναι αθώος…Έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγο μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πετρος δεν είναι βιαστής», κατέθεσε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου απευθυνόμενη στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη καταθέτοντας χαρακτήρισε “εύκολο στόχο” τον κατηγορούμενο ενώ  απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του σε “λόγους  διαπόμπευσης και εκδίκησης”, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Αυτές οι καταγγελίες έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο και να τον εκδικηθούν γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν από τον Πέτρο αυτό που ήθελαν, δηλαδή ένα ρόλο. Είναι ένας καλλιτέχνης , ηθοποιός ταλαντούχος… άνθρωπος με όραμα, δουλεύει πάρα πολύ . Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων και τώρα θέλουν να πεθάνει και μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια. Δείχνει ποιος είναι παντού. Ήταν εύκολος στόχος» είπε και συμπλήρωσε «Η δημοφιλία του Πέτρου και η αγάπη του κόσμου ήταν τέτοια ώστε καταστρέφοντας τον και εξαφανίζοντας τη δουλειά του»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελπίδα Νίνου ξέσπασε όταν ρωτήθηκε από την έδρα για την προσωπική της ζωή και τις φήμες ότι ο κατηγορούμενος είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Ξεσπώντας σε λυγμούς . «Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του. Περάσαμε πολλές δυσκολίες με τον Πέτρο αλλά τον αγαπάω βαθιά… Δεν είχαμε τίποτα είμαστε μαζί 30 χρόνια».

Η δίκη διεκόπη για λίγο για να αποφορτιστεί η μάρτυρας η οποία κατεβαίνοντας από το βήμα έπεσε στην αγκαλιά του γιου της.

«Η αίσθηση μου είναι πως η πρώτη καταγγέλουσα είχε αισθήματα για τον Πέτρο. Από τον τρόπο που επέμενε το καταλαβαίνω ήταν ένα άτομο που σου διέλυε τα όρια» είπε νωρίτερα η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδης η οποία αναφέρθηκε στην γνωριμία τους με την νεαρή κοπέλα μέσω της μητέρας της που είναι ηθοποιός
«Ο Σπύρος Μπιμπιλας πρότεινε τη μητέρα της στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ότι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική» κατέθεσε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Γιατί το λέτε αυτό;
Μάρτυρας : Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά οχι κάθε μετά. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θαλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγος μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

«Όταν ο Πετρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία» είπε αναφερόμενη στην καταγγελία .

Μιλώντας δε για τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κα. Κωτσοβούλου μα της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Π: Πείτε μας για το περιστατικό στο Bios…
Μ: Η καταγγέλλουσα έκανε τηλεφωνήματα.
Π: Μέχρι ποτέ γίνονταν τα τηλεφωνήματα;
Μ: Το 2008.
Π: Έχετε καταθέσει για άλλη παράσταση το 2011 μπορείτε να μας πείτε γι αυτό;
Μ: Κάθισα δίπλα μου η μητέρα της. Ήταν σα παράσταση του Μπιμπιλα. Μέχρι το 2010 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο. Τα είχα δει. «Απάντησε μου», «γιατί δε μου μιλάς;».
Π: Είπατε για το 2008 προηγουμένως;
Μ: Το 2008 έπαιρνε τηλέφωνα.
Π: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη μητέρα της;
Μ: Μου είπε πολλά. Άρχισε να φωνάζει. Της είπα γνωρίζεις τι συμβαίνει με το παιδί σου; Μετά από λίγες ημέρες ρώτησα το Μπιμπιλα αν έμαθε κάτι, είπε «τον έχω σαν πατέρα μου». Είπε και κάτι άλλο που δεν θέλω να το πω
Π: τι είπε;
Μ: Ο Μπιμπίλας μου είπε «το παιδί είναι τρελό».
Π: Πείτε μου για το περιστατικό στο bios…
Μ: Είχαμε πάει με τη Ματίκα και τον Ιορδανίδη να δούμε νέα πρόσωπα. Η καταγγέλουσα ήταν στην άλλη πλευρά. Ήρθε κατευθείαν στον Πέτρο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Εμένα με παραμέρισε και δε με χαιρέτησε καν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης