«Όταν είδα να βγάζει τη φιάλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν αγιασμός. Δεν πήγε το μυαλό μου αλλού». Ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος, δεν περίμενε ποτέ ότι μια συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, με μάλλον προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, θα οδηγούσε στο πιο φρικιαστικό περιστατικό που έχει συμβεί στη Μονή Πετράκη.

Ο κ. Καλλίνικος ήταν ένας από τους επτά μητροπολίτες που τραυματίστηκαν όταν ο ιερέας Θεοφύλακτος Κόμβος, ο οποίος δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί, έβγαλε δύο μπουκάλια των 750 ml με καυστικό υγρό και περιέλουσε όλους όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή, ακόμα και εκείνους που ήταν 10 μέτρα μακριά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρώην ιερέας ήταν αρκετά εύστοχος και οι εφτά χτυπηθήκαμε στο πρόσωπο από μία φιάλη και από απόσταση. Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, ήταν μέσα στην αίθουσα και, όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει με το υγρό. Η φιάλη ήταν μεγάλη, δύο λίτρων, την κρατούσε με τα δύο του χέρια. Δεν είπε κάτι. Τη φιάλη την είχε σε μια τσάντα» είπε ο Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. «Ο άνθρωπος έβγαλε μέσα από την τσάντα του ένα μπουκάλι τουλάχιστον δύο λίτρων. Έκανε κυκλικές κινήσεις, το μπουκάλι ήταν γυάλινο και βαρύ. Το υγρό όταν έπεφτε στα ράσα γινόταν κόκκινο» πρόσθεσε.

Οι εικόνες των ματωμένων ράσων στο πάτωμα της αίθουσας όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της φρίκης. «Καθόμασταν απ’ έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα. Εδώ και το καλυμμαύχι, που είναι σκληρό, είχε τρυπήσει» είπε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το καυστικό υγρό έλιωνε ακόμα και τις σόλες των παπουτσιών. «Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα. Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας

Ο ιερέας συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του. Στα ρούχα του βρέθηκαν ηρεμιστικά χάπια. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, «ό,τι έκανα το έκανα από αγανάκτηση. Άλλοι κάνουν χειρότερα και τους κρατάνε. Εμένα γιατί με διώχνουν;». Ο συνήγορος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, είπε ότι ο πελάτης του είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν. «Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του, που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του, και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί» σημείωσε.

Ο έτερος συνήγορος του Θεοφύλακτου Κόμβου, Γιώργος Τζήκας, ο οποίος ήταν παρών όταν έγινε η επίθεση, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στη «Ζούγκλα». «Όλα συνέβησαν ξαφνικά και οι πάντες αιφνιδιαστήκαμε. Ρώτησε την έδρα εάν έχει παρέμβει ο Μητροπολίτης Βεροίας. Στη συνέχεια έβγαλε δύο φιάλες και άρχισε να ρίχνει στον κόσμο. Το καυστικό υγρό πέτυχε και εμένα, αλλά ευτυχώς φορούσα το σακάκι μου, το οποίο καταστράφηκε» είπε. 

 

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ σήμερα ο 37χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης