Έλληνας ναυτικός: Κοιμόμασταν σε ξύλινες τάβλες στα δέντρα και τρώγαμε ωμό κρέας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 10:07
Έλληνας ναυτικός: Κοιμόμασταν σε ξύλινες τάβλες στα δέντρα και τρώγαμε ωμό κρέας

Τις δύσκολες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια της ομηρίας του στο Τόγκο περιέγραψε ο 21χρονος ναυτικός, Δημήτρης Γκιάτης, που είχε απαχθεί από πειρατές μαζί με άλλα δύο άτομα από δεξαμενόπλοιο στο οποίο βρισκόταν ανοιχτά της δυτικής Αφρικής.

Ο 21χρονος που τελικά αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην Ελλάδα μίλησε στην εφημερίδα Real News για όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έζησα εκείνες τις ημέρες. Είμαι ταραγμένος, εξουθενωμένος και τρομαγμένος», είπε ενώ ανέφερε πως ζούσαν πάνω σε δέντρα και κοιμόντουσαν σε ξύλινες τάβλες, ώστε να προστατεύονται από τα άγρια ζώα.

Όπως τόνισε είχε καλή αντιμετώπιση από τους πειρατές, καθώς δεν τον είχαν δεμένο. Ωστόσο σημείωσε ότι ήταν συνεχώς περικυκλωμένοι από οπλισμένους άνδρες, οι οποίοι πάντως δεν τους κακοποίησαν. Παράλληλα, μετακινούνταν συνεχώς καθώς οι πειρατές δεν ήθελαν να τους εντοπίσουν.

Σχετικά με τη διατροφή τους είπε πως έπιναν νερό μέσα από πλαστικές σακούλες τις οποίες προηγουμένως είχαν βυθίσει στο ποτάμι ενώ έτρωγαν ρύζι και μερικές φορές ωμό κρέας, πιθανότατα από άγρια ζώα που σκότωναν στη περιοχή οι πειρατές.

Οι όμηροι ήταν εκτεθειμένοι σε θανατηφόρες ασθένειες, όπως η μαλάρια, από την οποία κατέληξε ένας Φιλιππινέζος όμηρος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Δεκέμβρη οι πειρατές τους άφησαν ελεύθερους, εγκαταλείποντάς τους στη μέση του πουθενά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό, τους γονείς μου, το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Κούστα και των παιδιών του, Βασίλη και Κατερίνας καθώς και όλους όσοι με υποστήριξαν πνευματικά όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόμουν στα χέρια των απαγωγέων», λέει μέσω των δικηγόρων του ο Δ. Γκιάτης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 10:07