Έληξε η περιπέτεια των επιβατών στα τρένα που ήταν ακινητοποιημένα σε Λιανοκλάδι και Οινόη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, 11:54
Έληξε η περιπέτεια των επιβατών στα τρένα που ήταν ακινητοποιημένα σε Λιανοκλάδι και Οινόη

Τέλος έλαβε η περιπέτεια που εξελισσόταν, από τη Δευτέρα, με την αμαξοστοιχία Intercity 57 που κινούνταν με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Λόγω της κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και του ατυχήματος που είχε σημειωθεί, λίγο πριν από τη Λιβαδειά, ακινητοποιήθηκε το τρένο στο Λιανοκλάδι και η μηχανή του αποκολλήθηκε για να μεταφέρει το τρένο που είχε συγκρουστεί στη Λιβαδειά. 

Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η μηχανή έφτασε και πάλι στο Λιανοκλάδι, εκτιμήθηκε πως το Intercity δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς Αθήνα και τότε ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη μεταφορά των περίπου 100 επιβατών με λεωφορεία στον προορισμό τους, με 12 από αυτούς να αντιδρούν σε αυτή τη λύση και να ζητούν τη μετακίνησή τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στις 4 τα ξημερώματα τα λεωφορεία αναχώρησαν και έφτασαν στην Αθήνα στις 9 το πρωί, ενώ οι επιβάτες που έμειναν πίσω παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου περιμένοντας την αποκατάσταση της συγκοινωνίας, έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τέλος έλαβε και η περιπέτεια με το τρένο που ακινητοποιήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Οινόη για πολλές ώρες. Χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις από εκχιονιστικά μηχανήματα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μπορέσουν να φτάσουν τα λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες, καθώς το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε τους 30 πόντους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, 11:56