Έλεγχοι μεικτών κλιμακίων Περιφέρειας Αττικής και Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, 11:01
Έλεγχοι μεικτών κλιμακίων Περιφέρειας Αττικής και Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής. Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, οι σχετικοί έλεγχοι φαίνεται να φέρνουν αποτέλεσμα καθώς διαπιστώνεται ότι οι παραβάσεις έχουν μειωθεί σημαντικά.

Μάλιστα, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων, που διενεργούνται αυτές τις ημέρες, θα πραγματοποιούνται απροειδοποίητα και κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα μεικτά κλιμάκια ελέγχουν σχολικά λεωφορεία, minibus και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία. Έμφαση δίνεται και στα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία παιδιών και συνοδών από τον κορωνοϊό. 

Ο Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα μεικτά κλιμάκια, ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών Σ. Λιάσκο. Τον περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Η. Δόλγυρας και ο σύμβουλος σε θέματα Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, «η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής», στη συνέχεια επισήμανε ότι η συνεργασία με την Τροχαία  στο πλαίσιο των μεικτών ελέγχων έχει ξεκινήσει από το 2019 και έχει αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τη μείωση των παραβάσεων.

Κατά την παρουσία του στους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Τα μεικτά κλιμάκια της Τροχαίας Αθηνών και της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία και τα οχήματα μεταφοράς των παιδιών μας. Η πρωτοβουλία μας, που ξεκινήσαμε από το 2019, συνεχίζεται με μεγάλη αυστηρότητα. Βασικός μας στόχος είναι η ασφαλής μετακίνηση μαθητών και συνοδών. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την τροχαία οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ανά τακτά διαστήματα όλη τη σχολική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Ωστόσο είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς, όπως ενημερώνομαι από τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, οι παραβάσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν οχήματα που μεταφέρουν μαθητές και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, να έχουν φθαρμένα ελαστικά, υπεράριθμα παιδιά ή να διαπιστώνεται από τους ταχογράφους υπέρβαση ορίων ταχύτητας. Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία, η οποία είναι αρωγός και σύμμαχός μας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, 11:06