Zougla Newsroom
Φωτογραφία: Χάρης Γκίκας

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για παρεμβάσεις στις έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και απόπειρα εκβίασης εις βάρος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατάθεσε απολογητικό υπόμνημα 643 σελίδων και πλήθος εγγράφων αντικρούοντας τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Από την ανάκριση προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το σκάνδαλο της Νοβάρτις είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα, μικρό ευτυχώς, μέρος της Δικαιοσύνης. Υπόσχομαι ότι τίποτα και για κανέναν δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο. Μη βιάζεστε… Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλάει για εκδικητική πολιτική δίωξη εις βάρος του, υποστηρίζοντας: «Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στη συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μη νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες και την εργαλειοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροί μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψής του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι του ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζοπούλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω σύντομα και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο, για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της Δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, αλλά και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανάκριση οδηγείται στο τέλος της και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε το αποκαλυπτικό, όπως το χαρακτήρισε, περιεχόμενο του απαλλακτικού πορίσματος Καψιμάλη που δείχνει «εκατομμύρια αδιευκρίνιστες καταθέσεις 500ευρα, σαν πετσετάκια όπως λέει και παλιό άσμα, να πηγαινοέρχονται χωρίς να έχουν προκύψει από αναλήψεις άλλων λογαριασμών». Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε πως μιλά με  ονόματα στο υπόμνημά του και πως η δικαιοσύνη έχει πια το λόγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης