Σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης διανυκτέρευσαν υπό επιτήρηση ο Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του που συνελήφθησαν από τους Τούρκους, καθώς το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε κατά ένα μέτρο μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Ο Έλληνας υπαρχιφύλακας Μανώλης Βαλασούδης φέρεται να είχε ανοιχτή την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα η τουρκική Στρατοχωροφυλακή να συλλάβει το ζευγάρι το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου καθώς επέστρεφε στην Ελλάδα και το οδήγησε ενώπιον των δικαστικών αρχών, στην Αδριανούπολη.

«Ήρθαμε να ψωνίσουμε. Δεν είχαμε άλλον σκοπό», είπε ο αστυνομικός κατά την εξέτασή του από τις τουρκικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι αποφάσισε να πάει για ψώνια στην Αδριανούπολη, καθώς ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο. Από τότε όμως χάθηκαν τα ίχνη τους, και παρά τις προσπάθειες και των συγγενών της νεαρής κοπέλας για τον εντοπισμό τους, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο αστυνομικός δεν εμφανίστηκε ούτε ειδοποίησε για την απουσία του στο Α.Τ. Φερών, όπου υπηρετεί, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν περαιτέρω οι Αρχές. 

Ο Έλληνας αστυνομικός

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τηλεφωνικά τους συγγενείς του υπαρχιφύλακα, όπως και το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι το ζεύγος κρατείται με την κατηγορία ότι εντοπίστηκαν κοντά στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζεύγος οδηγήθηκε στις τουρκικές δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης και εν τέλει αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης τους έθεσαν ως μοναδικό όρο να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Ο Έλληνας αστυνομικός μαζί με τη φίλη του

Τι έγραψαν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η είδηση της σύλληψης του ζεύγους έγινε αμέσως γνωστή στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναμετέδιδαν ότι ο 41χρονος υπαρχιφύλακας συνελήφθη κοντά στο χωριό Doyran -το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ορεστιάδα- και ότι μεταφέρθηκε μαζί με τη σύντροφό του στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάνης. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, «μεσημβρινές ώρες της 6ης/12 ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές αρχές συγγενικό του πρόσωπο και το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι, κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης