Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, 17:24
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι ως μέλη ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και μπράβων, οι οποίοι φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Μόνο η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, υποχρεώθηκε να καταβάλλει επιπλέον εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ ενώ της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι: o Ευστάθιος Πανάγου που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, ο Σαϊντ Αφσαργιάν που κατηγορείται για εκρήξεις, ο Γεώργιος Βερεσές που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Η απολογία των γονέων Σκαφτούρου

Δύο γέροντες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά δηλώνουν οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου στην απολογία τους για τις κατηγορίες της επίταξης σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκρήξεις.

Ειδικότερα, ο Νίκος Σκαφτούρος υποστηρίζει: «Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές.

Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα, με δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας».


Διαβάστε επίσηςΔήλωση Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή για το κύκλωμα εκβιαστών
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, 12:25

Βόμβες κατά... παραγγελία
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015, 20:34

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, 17:41