Για περίπου δέκα μέρες τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν κάτοικοι και επισκέπτες στην Κοινότητα Ελαίας Τριφυλίας από το νερό με χώμα που τρέχει στις βρύσες.

Ο κόσμος δεν ξέρει πλέον τι να κάνει, αφού για να πιούν, να μαγειρέψουν και να πλύνουν αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο, ενώ μετά το ντους που κάνουν οι πετσέτες τους «αποκτούν», άλλες φορές έντονη και άλλες λιγότερο, καφετιά απόχρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σημειώνονται και διακοπές στην υδροδότηση και μόλις επανέρχεται το νερό στις βρύσες, τότε είναι… «καφέ σκέτο».

Αλλεπάλληλες είναι οι οχλήσεις τους για το σοβαρό ζήτημα στους τοπικούς άρχοντες Κοινότητας, ΔΕΥΑ Τριφυλίας και Δήμου Τριφυλίας, αλλά η κατάσταση δε βελτιώνεται. Απορούν, μάλιστα, γιατί συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο πρόεδρος της Κοινότητας είχαν εμφατικά αναφερθεί στο έργο στη γεώτρηση, το Δεκέμβριο του 2020, με φωτογραφίες σε δημοσίευση στο facebook ο πρώτος αναγράφοντας: «Αυτό που προέχει, για όλους μας, είναι η ασφάλεια και υγεία των πολιτών, γι’ αυτό και αποτελεί κύριο μέλημά μας η παροχή κατάλληλου πόσιμου ύδατος» και ευχαριστήρια επιστολή του δεύτερου «για την αντικατάσταση του παλαιού αντλητικού συγκροτήματος και του εξοπλισμού της γεώτρησης, στην Τ.Κ. Ελαίας – Δ.Ε. Αυλώνος, του Δήμου Τριφυλίας, με καινούρια μηχανήματα, σύγχρονης τεχνολογίας». Ωστόσο, δυστυχώς, όπως λένε κάτοικοι, «Σεπτέμβριο του 2021 το νερό του χωριού είναι “μουργουρό”». Άραγε, τι να φταίει; Πού να οφείλεται το σκουρόχρωμο χρώμα στο νερό που φτάνει στις βρύσες σπιτιών και καταστημάτων στην Ελαία; Η ΔΕΥΑ Τριφυλίας έχει παρέμβει; Έχει ελέγξει και διαπιστώσει ποια είναι τα αίτια του προβλήματος; Έχει γίνει έλεγχος της ποιότητας του νερού που φτάνει σε σπίτια και καταστήματα;».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Εφ.Θάρρος Μεσσηνίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης