Την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη επαναφοράς σεναρίων για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη στο πεδίο της Ελασσόνας επανέλαβε ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου.

Αφορμή αποτέλεσαν αναρτήσεις σχετικών πληροφοριών σε ειδησεογραφικά site, ενώ υπάρχουν απόψεις που εκτιμούν ότι η εξόρυξη θα απογειώσει οικονομικά την περιοχή με πάρα πολλές θέσεις εργασίες. Μάλιστα οι θιασώτες της εξόρυξης αναφέρουν ότι τα νέα φίλτρα που χρησιμοποιούνται μειώνουν το πρόβλημα της ρύπανσης στο ελάχιστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε σχετικά: «Με έκπληξη και απορία διάβασα σενάρια τα οποία επαναφέρουν στο προσκήνιο τις προτάσεις οι οποίες υποστηρίζουν πως πρέπει να παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα αναξιοποίητα κοιτάσματα λιγνίτη σε Δράμα και Ελασσόνα. Με δεδομένη την αντίθεση μας σε κάθε σχετική ενέργεια και κουβέντα, καλώ τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει μια και καλή τέλος σε κάθε σχετική συζήτηση, κόβοντας την όρεξη στα συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την καταστροφή της περιοχής. Απλά υπενθυμίζω πως κάτι τέτοιο θα μας βρει όλους καθολικά απέναντι».

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης