Εντείνονται οι έρευνες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου - Τσουχτερά τα πρόστιμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 16:34
Εντείνονται οι έρευνες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου  - Τσουχτερά τα πρόστιμα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. οι  επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου  σε Χερσόνησο, Μάλια, Θεσσαλονίκη και Αγίους Αναργύρους υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη Χερσόνησο και τα Μάλια πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εμπορικά καταστήματα ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 437 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Λαϊκή Αγορά επί της οδού Μπότσαρη, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες είδη παρεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας ύψους 400 ευρώ, ενώ για δύο περιπτώσεις, εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.

Στον δήμο Αγίων Αναργύρων, σε 65 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εμποροπανήγυρη εν όψει της εορτής των Αγίων Αναργύρων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 165 ζεύγη απομιμητικών υποδημάτων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας ύψους 1.500 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, 16:35