Ο ένας ήταν έτοιμος να πετάξει για Σαντορίνη, ο δεύτερος για την Κατάνια της Ιταλίας και ο τρίτος για την Λισσαβώνα της Πορτογαλίας. Μόνο που δεν περίμεναν ότι τα σχέδιά τους για το ταξίδι είχαν φτάσει και στα αυτιά των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αεροδρομίου. Γνώριζαν ότι ένα ασημί αυτοκίνητο θα μετέφερε τα πλαστά διαβατήρια και οι πελάτες θα το περίμεναν με τα λεφτά στα χέρια.

Έτσι, στήθηκε επιχείρηση και περίμεναν να δουν το συγκεκριμένο όχημα. Όταν σταμάτησε έξω από το χώρο των αναχωρήσεων δόθηκε το σήμα. Αστυνομικοί το κύκλωσαν και ζήτησαν από τον οδηγό και τους «ταξιδιώτες» να ελέγξουν τα έγγραφά τους. Ήταν όλα πλαστά και έτσι οι έξι άντρες από το Μπαγκλαντές… ανέβαλλαν την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η έρευνα των αστυνομικών δεν περιορίστηκε μόνο στο αυτοκίνητο. Σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας ήταν το «αρχηγείο». Παρουσία εισαγγελέα εντοπίστηκαν ευρήματα που έδειξαν ξεκάθαρα ότι λειτουργούσε ένα μικρό κατάστημα με πλαστά έγγραφα.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν «1.530 ευρώ, 33 δολάρια Η.Π.Α., 8.500 τάκα του Μπαγκλαντές, 3 ριγιάλ του Κατάρ, εξοπλισμός κατάλληλος για πλαστογραφία εγγράφων (ηλεκτρονικές συσκευές, φωτογραφική μηχανή, εκτυπωτικό πολυμηχάνημα κ.α.), 46 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 13 κινητά τηλέφωνα και 105 πακέτα σύνδεσης διάφορων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, 83 διαβατήρια διαφόρων κρατών, 17 ελληνικές άδειες διαμονής, 10 δελτία αιτούντος ασύλου, 2 άδειες ικανότητας οδήγησης, 8 θεωρήσεις εισόδου επικολλημένες σε φύλλα διαβατηρίων, 4 άδειες διαμονής Ελλάδος επικολλημένες σε φύλλα διαβατηρίων, άδεια παραμονής αλλοδαπού για ανθρωπιστικούς λόγους στη χώρα μας και ειδικό δελτίο αλλοδαπού πρόσφυγα Ελλάδος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να τους ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του Κώδικα Μετανάστευσης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης