Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης 

Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σε πάρκινγκ γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη νέα δομή που δημιουργήθηκε και βρίσκεται στο πεδίο βολής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης υπολογίζονται στους 1.200.

Στην επιχείρηση μετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης, η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες προωθώντας τους προς τον νέο καταυλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης