Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων αναμένεται να γίνει σήμερα Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «ώστε να αντιμετωπίσει την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αναφέρει ότι «με λύπη παρακολουθεί τη νέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Πανεπιστημίων» και στέκεται ιδιαίτερα στη στάση της υπουργού Παιδείας επισημαίνοντας τις τελευταίες δηλώσεις της, ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε σε συμφωνία με τους καταληψίες της Νομικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κ. Υπουργός- τονίζεται από τους πρυτάνεις- προβαίνει δημοσίως σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το θέμα της κατάληψης κτιρίου της Νομικής Σχολής, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το άρθρο 3 του Νόμου 4009/11, η πολιτεία οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώνει έγκαιρα όλες τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εισαγγελία Αρείου Πάγου)».

Παράλληλα «οι πρυτάνεις διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα την ένταση της συκοφαντικής εκστρατείας όταν κατηγορείται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δήθεν έχει υποκινήσει ή υποθάλψει παράνομες ενέργειες. Είναι θλιβερό στον ολισθηρό αυτό δρόμο να συμμετέχουν οικειοθελώς και ‘πρόθυμα’ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δυστυχώς, περίσσευσαν για μία ακόμη φορά, οι ύβρεις κατά των Πρυτάνεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Πανεπιστήμια βιώνουν τον οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό από την ηγεσία του Υπουργείου, η οποία δεν συνδράμει στη γενναία προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ιδρύματα να λειτουργούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η θητεία της δυστυχώς εξαντλείται στη διάλυση του Ελληνικού Πανεπιστημίου».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης