Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους αυτοκινητόδρομους και στις εθνικές οδούς της Δυτικής Ελλάδας λαμβάνει η Αστυνομία, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για κύμα κακοκαιρίας.

Με σκοπό λοιπόν την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, από αύριο 5 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί, μέχρι και τα μεσάνυχτα της 6ης Ιανουαρίου, θα ισχύουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

*Στην Ολυμπία Οδό, από την χιλιομετρική θέση 157,630, έως την χιλιομετρική 226,00 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

*Στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου, στα όρια του νομού Αχαΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης, από τα όρια του νομού Αχαΐας, έως και τα όρια με τον νομό Αρκαδίας, στην περιοχή Τριπόταμα, όπου συμπεριλαμβάνεται και τμήμα του νομού Ηλείας.

Επιπλέον, στο οδικό δίκτυο του νομού Αχαΐας θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν θα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, όταν θα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δηλαδή χιονόπτωση και παγετός.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

*Στην νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από τα όρια του νομού Αχαΐας, έως και τον Πύργο.

*Στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου, από τα όρια του νομού Αρκαδίας, μέχρι και τον Πύργο.

*Στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, από την γέφυρα του ποταμού Αλφειού, μέχρι και την γέφυρα του ποταμού Νέδα.

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας (Αγρίνιο) η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού.

Στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας (Μεσολόγγι) η προσωρινή απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του1,5 τόνου, θα ισχύσει στα εξής σημεία:

*Στον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου, έως τον ανισόπεδο κόμβο Ρίγανης.

*Στην νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο Αντιρρίου, έως την γέφυρα Αλάμπεη.

*Στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιτέας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο του Αντιρρίου, έως την γέφυρα του Μόρνου.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διοικητές των τμημάτων Τροχαίας και των λοιπών τμημάτων μικτής αρμοδιότητας Τροχαίας μπορούν να λάβουν, κατά την κρίση τους, όποια έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα απαιτηθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης