Έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των αστέγων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών λαμβάνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα 30 Δεκεμβρίου και αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, οι άστεγοι θα μπορούν να προσέρχονται και να παραμένουν στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ κάθε μέρα, από τις 6 το απόγευμα και μετά, διατίθεται για διανυκτέρευση το περίπτερο των “Γιατρών του Κόσμου” στη Διεθνή Έκθεση (δίπλα στον Πύργο του ΟΤΕ). Στους παραπάνω χώρους θα προσφέρεται στους άστεγους ζεστό ρόφημα και ελαφρά διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κινητή μονάδα Streetworker της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων έχει αναλάβει να ενημερώνει τους άστεγους της Θεσσαλονίκης για τα έκτακτα μέτρα και παρέχει είδη άμεσης ανάγκης, όπως sleepingbags και ξηρά τροφή.

«Έχουμε παρατείνει τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Αστέγων και αυξήσαμε κατά 20% τη χωρητικότητα στο Υπνωτήριο. Επίσης, ανοίξαμε το Σαββατοκύριακο δύο ΚΑΠΗ και από σήμερα θα ανοίξουμε τη δομή σε χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60 άστεγους, καθώς και το κινηματοθέατρο Αλέξανδρος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του κεντρικού δήμου, Χάρης Αηδονόπουλος, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης καλούνται να επικοινωνούν με την κινητή μονάδα Streetworker της ΑΡΣΙΣ στο τηλέφωνο 6945 426330, εφόσον γνωρίζουν κάποιον άστεγο και παράλληλα να ενημερώνουν όποιον άστεγο γνωρίζουν για τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζει ο κεντρικός δήμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορεί να υπάρξει όχημα περισυλλογής αστέγων. Ο άνθρωπος είναι αυτεξούσιος. Θα πρέπει μόνο να κινδυνεύει η ζωή του ή η δημόσια υγεία για να ζητήσουμε να εκδοθεί εισαγγελική εντολή και να μεταφερθεί σε κοινωνική δομή. Εμείς, γυρνώντας στα γνωστά στέκια την ημέρα και κινητοποιώντας τους πολίτες να μας ενημερώνουν για κάποιον άστεγο που δεν γνωρίζει τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης, είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε», πρόσθεσε ο κ.Αηδονόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης