Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Για 14η μέρα μένει στην βεράντα του σπιτιού του ο 81χρονος ΑμεΑ από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο, και πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηλικιωμένος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος έχει χάσει το ένα του πόδι και είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο διέμενε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα του, τη μία του την κόρη και τον εγγονό του.

Πώς έχασε το σπίτι του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, προκειμένου ο ίδιος να διαμείνει στον επάνω όροφο του σπιτιού.Ο γιος του 81χρονου έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις.

Από τις 150.000 ευρώ, είχε απομείνει το ποσό των 50.000 ευρώ μέχρι που το δάνειο πέρασε στα χέρια των εταιρειών, που το πήραν από την τράπεζα.

Ο νέος ιδιοκτήτης το «χτύπησε»  για 150.001 ευρώ και έτσι το έκανε δικό του. Ο ηλικιωμένος είχε προτείνει να του δίνει ένα ποσό προκειμένου να νοικιάζει τον κάτω χώρο και να μένει εκεί αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν το δέχτηκε.

14 μέρες στη βεράντα

Μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει από το σπίτι του μετά την έξωση που του έκαναν κοιμάται σε καναπέ στη βεράντα από την Πέμπτη 4 Μαΐου, όπου δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του.

«Αυτό που ζητάει ο πατέρας μου είναι να γίνει επαναεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό», ανέφερε στη «Ζούγκλα» η κόρη του,  Αναστασία Τζοχουνίδη.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη «Ζούγκλα»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης