Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν στο υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, περίπου 100 μέλη της Ομοσπονδίας ανέβηκαν στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, έσπασαν την πόρτα και παρέμειναν στον χώρο, πραγματοποιώντας κατάληψη, τουλάχιστον για δύο ώρες. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας ανέφερε πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εάν δεν συναντήσουν τον υπουργό.

Συνάντηση με Πιτσιόρλα

Λίγο μετά τις 13.30 έφτασε στο γραφείο του ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μίλησα με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και θα γίνει μια προσπάθεια επικοινωνίας από εμένα με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να υπάρξει σήμερα μια απάντηση για τα θέματα που τέθηκαν και θα δούμε πώς οργανώνεται ο διάλογος» είπε ο κ. Πιτσιόρλας έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Δήλωση υφυπ. Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα:

 

 

 

 

 

Δείτε δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκου Τράκα:

 

 

 

 

Οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας πραγματοποιούν σήμερα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Oι εργαζόμενοι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών:

 

 

 

Νωρίτερα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση έξω από την παλιά Βουλή.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης