Συνελήφθη σήμερα ο 58χρονος θεατρικός επιχειρηματίας Βασίλης Γκουρούσης για τη διάπραξη των τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου θεατρικού επιχειρηματία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίησή του. Εκτός αυτού, όμως, οι αρχές είχαν καταλήξει νωρίτερα στον 58χρονο και μία γυναίκα -όχι τη σύντροφό του, παρουσιάστρια Τέτα Καμπουρέλη- λόγω της θέσης της θυρίδας και του χρόνου των επισκέψεων του Γκουρούση στην τράπεζα. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

– κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– κινητό τηλέφωνο,

– δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και επτά κατσαβίδια, καθώς και

– 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών. 

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για αδικήματα όπως κλοπές, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης