Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 23χρονου Αφγανού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου ομοεθνή του, που διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ο νεαρός αλλοδαπός έχασε τη ζωή του και ο ομοεθνής του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών, μελών ομάδων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των συγκεκριμένων ομάδων, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος Πακιστανός, που είχε αρχηγικό ρόλο σε συμμορία και εκτός των προαναφερθέντων παράνομων δραστηριοτήτων, διέπραττε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα του σε συγκεκριμένο σημείο και όταν αυτά εμφανίστηκαν έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι επτά Πακιστανοί, μέλη της συμμορίας με αρχηγό τον 32χρονο. Συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επιπλέον 11 αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνελήφθη το πρωί ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Επίσης, δύο ακόμη από τους κατηγορούμενους είναι προσωρινά κρατούμενοι σε αστυνομικές Υπηρεσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης