«Δυο δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ένα αυτοκίνητο πέρασε μπροστά από το πρατήριο και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το σημείο τοποθέτησής του. Δηλαδή, από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβαίνοντες του οχήματος».

Αυτή ήταν η περιγραφή των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για το βράδυ που σημειώθηκε η έκρηξη, 6 Δεκεμβρίου 2020, σε πρατήριο καυσίμων στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο μηχανισμός αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι. Όταν εξερράγει προκάλεσε ζημιές στον τοίχο, την πόρτα και τις προσόψεις των αντλιών. Όπως γίνεται ξεκάθαρο οι δυο βομβιστές που συνελήφθησαν σαν μέλη σπείρας αδιαφορούσαν για το αν θα υπήρχαν θύματα. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να στείλουν ένα «εκρηκτικό» μήνυμα στον ιδιοκτήτη με τον οποίο είχαν διαφορές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως έδειξε η εργαστηριακή έρευνα, δυο από τους συνεργούς της σπείρας που διέθεταν πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Ταύρου θέλησαν αρχικά να παραπλανήσουν τις αρχές και στη συνέχεια διέγραψαν μεγάλο όγκο δεδομένων από κάμερες οι οποίες είχαν καταγράψει τα μέλη να κινούνται με άνεση στην επιχείρησή τους πριν καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους ώστε να μην εντοπιστούν από άλλες κάμερες ασφαλείας. 

Στην δικογραφία που υποβλήθηκε στις δικαστικές αρχές περιλαμβάνεται και μια ακόμα επίθεση με χειροβομβίδα στην ίδια επιχείρηση η οποία έγινε μόλις 15 μέρες πριν. «Διερευνούμε ακόμα την επίθεση αυτή αν έγινε από τα ίδια άτομα. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη υπόθεση. Όμως μεταξύ των επτά κατηγορούμενων είναι και ένας 21χρονος που είχε επίσης… «εκρηκτικό» παρελθόν. Σαν σήμερα, 27 Ιουνίου 2019, είχε συλληφθεί με ένα ακόμα άτομο μετά από έκρηξη σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης. Μάλιστα, ο συνεργός του ήταν δεινός οδηγός παρά το γεγονός ότι στο ένα του πόδι είχε προσθετικό μέλος εξαιτίας ατυχήματος με μοτοσικλέτα πριν από χρόνια. Ο 21χρονος, στη νέα υπόθεση, φέρεται να πήρε την μοτοσικλέτα που οδηγούσαν οι δυο φυσικοί αυτουργοί το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2020 από το σημείο όπου την είχαν κρύψει. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr υποστηρίζει ότι «μακριά από οποιοδήποτε σχεδιασμό δράσης, χωρίς παρουσία αλλά και χωρίς συνδρομή στις κύριες αποδιδόμενες πράξεις, χωρίς ένταξη σε οποιαδήποτε μορφή εγκληματικής ομάδας ο εντολέας μου δίκαια πιστεύει, ελπίζει, και αναμένει την ελευθερία του και την μετέπειτα απαλλαγή του». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επτά συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας. 

Κατά την έρευνα της αστυνομίας σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν τα εξής:

830 γραμμάρια κοκαΐνης,

1.195 γραμμάρια κάνναβης,

50 τσιγάρα με 55 γραμμάρια κάνναβης,

4 τρίφτες και ζυγαριά ακριβείας,

2 πιστόλια με 100 φυσίγγια, γεμιστήρα και σιγαστήρα, περίστροφο, πυροδοτούμενος κάλυκας και βλήμα πυροβόλου όπλου,

3 μεταλλικές σιδερογροθιές και σουγιάς,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

φορητός ασύρματος και συσκευή GPS,

καταγραφικό μηχάνημα και φορητός υπολογιστής,

2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα,

3 κράνη μηχανής και 6 πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,

19 κινητά τηλέφωνα, καθώς και

35.390 ευρώ

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης