Σε …γυναικεία υπόθεση εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, η «κούρσα» της διαδοχής για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Έξι γυναίκες αντιπρόεδροι διεκδικούν τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον κατάλογο των ονομάτων που κατέθεσε στο υπουργικό Συμβούλιο ο  υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας προκειμένου να επιλεγούν προκειμένου να αναλάβουν, από την 1η Ιουλίου το «τιμόνι» του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιάρας κατέθεσε επίσης τη λίστα με τους υποψήφιους αντιπροέδρους για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και  τα ονόματα των 14 αρεοπαγιτών που προτείνει για τις κενές θέσεις των αντιπροέδρων που θα δημιουργηθούν την 1η Ιουλίου 2020.

Η επιλογή  όλων  έγινε με πιστή τήρηση της επετηρίδας ενώ θα ακολουθήσει η σύγκληση της διάσκεψης η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η οποία θα ακροαστεί όλους τους υποψηφίους και θα να καταλήξει στους επικρατέστερους.

Το επόμενο στάδιο είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει την δική του πρόταση για την επιλογή των προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα έχει το τελικό λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιες

Από τον Άρειο Πάγο διεκδικούν την θέση του προέδρου έξι γυναίκες αντιπρόεδροι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Για τις 5 θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου που θα κενωθούν (διευκρινίζεται ότι οι θέσεις που θα κενωθούν είναι 4, αλλά λόγω της συνταξιοδότησης του κ. Τσαλαγανίδη, θέση η οποία θα καλυφθεί από αντιπρόεδρο, οι κενές θέσεις αντιπροέδρων είναι 5), οι υποψήφιοι αρεοπαγίτες είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης,  Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

Από την πλευρά του ΣτΕ διεκδικούν την θέση του προέδρου οι αντιπρόεδροι: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ,   Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης