Σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα ναρκωτικών κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με την εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ηρωίνης και μεθαδόνης, στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής και στο νομό Χανίων στην Κρήτη. 

Στην οργάνωση εμπλέκονται τουλάχιστον 48 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα έξι κύρια στελέχη μαζί με τον αρχηγό, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 16 κιλά υγρής μεθαδόνης, ηρωίνη και άλλα πειστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καλλιθέα και Χανιά, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, συνελήφθησαν στις 6/8/2021, έξι μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τρεις αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας (δύο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 38, 69 και 23 ετών και τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 47,51 και 33 ετών.

Επίσης, συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι 42 άτομα που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών προέκυψε ότι αρχηγός της οργάνωσης είναι ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος προμηθευόταν την μεθαδόνη και την ηρωίνη και την μοίραζε στα «βαποράκια» της σπείρας, τα οποία την διακινούσαν στην Αττική και στα Χανιά. Άμεση συνεργάτιδα του 38χορου και «ταμίας» της οργάνωσης ήταν η 33χρονη Ελληνίδα, η οποία εισέπραττε τα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών, με κατάθεση των χρημάτων από τους διακινητές σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 69χρονος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών, η 23χρονη αλλοδαπή ήταν αρμόδια για την μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Κρήτη, ενώ οι δύο ημεδαποί συλληφθέντες, (47 και 51 ετών), ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών στα Χανιά.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί πάνω από 250 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών από τα μέλη της οργάνωσης, που υπολογίζεται ότι απέδωσαν πολύ σημαντικά κέρδη.

Αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16.190 γραμμ. υγρής μεθαδόνης, 283 γραμμ. ηρωίνης, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές, αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, 10 φυσίγγια, πτυσσόμενο μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 1.110 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης