Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τα παράνομα εργαστήρια όπου φτιάχνονταν τα «ποτά- δηλητήρια» εξασφάλισε και παρουσιάζει η zougla.gr. Τα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία διακινούσαν επικίνδυνα ποτά σε όλη την Ελλάδα έχοντας για «βιτρίνα» και νόμιμες εταιρείες.

Ο φερόμενος αρχηγός όμως, μιας και είχε συλληφθεί το 2016 για τα ίδια αδικήματα, φαίνεται ότι είχε μάθει πώς να ξεγελά τις διωκτικές αρχές. «Είχε νόμιμη εταιρεία για την διακίνηση των αλκοολούχων ποτών ενώ είχε φτιάξει και μεταφορική εταιρεία ώστε να μην είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί άλλα φορτηγά. Κάποια αυτοκίνητα είχε φροντίσει να τα κυκλοφορεί με βουλγάρικες πινακίδες ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία μετέφεραν την παράνομη αιθυλική αλκοόλη από την Βουλγαρία, ήταν ειδικά διαμορφωμένα. Κάλυπταν την αιθυλική αλκοόλη με σιτάρι ή ακόμα και με αυγά τα οποία μετέφεραν στην χώρα μας. «Η κάλυψη που παρείχαν οι νόμιμες εταιρείες, μας εμπόδιζαν να ξέρουμε πότε μετέφεραν  το παράνομο φορτίο τους. Άλλες φορές διακινούσαν τις δεξαμενές με την αιθυλική αλκοόλη δίνοντας ψεύτικα στοιχεία για τον παραλήπτη» λέει στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον τρόπο δράσης της σπείρας με τα ποτά «μπόμπες».

Η επιχείρηση σύλληψής τους αποφασίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και την Ασφάλεια Λάρισας όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κάποια από τα μέλη μπαινόβγαιναν σε έναν χώρο όπου υπήρχαν και οι νόμιμες εταιρείες αλλά και οι παράνομες αποθήκες του κυκλώματος, που θεωρείται από τις αρχές, ένα από τα πιο βασικά και ενεργά δίκτυα στην διακίνηση ποτών «μπόμπες» όλης της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις απολογίες των δώδεκα συλληφθέντων στον ανακριτή Λάρισας, ο φερόμενος «αρχηγός» και ο «υπαρχηγός» του κυκλώματος προφυλακίστηκαν ενώ για τους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης