«Δάγκωσαν» τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούσαν, μέσω πλειστηριασμών, ακίνητο ή αυτοκίνητο σε συμφέρουσα τιμή. Δάγκωσαν όμως και στην κυριολεξία έναν αστυνομικό όταν προσπάθησε να συλλάβει ένα από τα τέσσερα μέλη της σπείρας των απατεώνων real estate με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών πέρασαν χειροπέδες σε μια κυρία 59 ετών η οποία «προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με Πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, τους έπειθε ότι θα τύχουν προτεραιότητας στους εν λόγω πλειστηριασμούς προς απόκτηση ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους». Για να αποκτήσουν λοιπόν οι πελάτες την προνομιακή μεταχείριση ισχυριζόταν συχνά – πυκνά ότι είχαν προκύψει προβλήματα με την Εφορία, συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες. Τα θύματα τα εντόπιζε μια 70χρονη, ένας 68χρονος είχε τον ρόλο του εισπράκτορα των χρημάτων από τους παθόντες, τα οποία κατέληγαν στην 59χρονη φερόμενη αρχηγό. Συνελήφθη επίσης ένας 49χρονος που είχε βοηθητικό ρόλο στην σπείρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.050- ευρώ. Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 389.556 ευρώ. 

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής τέσσερις περιπτώσεις απάτης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης