Εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σπείρα διαρρηκτών η οποία εμπλέκεται σε πληθώρα κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες και αποθήκες στη Χαλκιδική.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 24 έως 43 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για -κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο ομοεθνείς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, οι δράστες ενεργώντας ως εγκληματική ομάδα και έχοντας διακριτούς ρόλους είχαν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) συνολικά 11 κλοπές – διαρρήξεις σε κατοικίες και τρεις σε αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Είχαν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, τα οποία αρχικά αποθήκευαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν και στη συνέχεια τα μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης