Από τον περασμένο Ιούνιο η σπείρα των απατεώνων αναρτούσε αγγελίες στο διαδίκτυο μέσω των οποίων «ψάρευε» ανυποψίαστα θύματα που έψαχναν μια καλή ευκαιρία για να αγοράσουν ένα ακριβό smartphone ή μια παιχνιδομηχανή σε καλή τιμή. Όποιος έκανε το λάθος να συναλλαγεί μαζί τους, έχανε τα χρήματα του. Του έμενε όμως μια συσκευασία που είχε μέσα… μπουκάλια νερού.  

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής έβαλαν τέλος στη δράση της συμμορίας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όταν συνέλαβαν τέσσερα μέλη, τρεις άνδρες ηλικίας 22, 20 και 19 ετών και μια 26χρονη γυναίκα. Επίσης, γνωρίζουν τα στοιχεία και ενός ακόμα ατόμου το οποίο αναζητούν.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της σπείρας αναρτούσαν τις αγγελίες με τις φωτογραφίες των υποτιθέμενων προς πώληση προϊόντων σε διαφορετικά εικονικά προφίλ. Όταν κάποιο ανυποψίαστο μέλος επικοινωνούσε μαζί τους, του έστελναν βίντεο από γνήσιες συσκευές αλλά και πλαστογραφημένες αποδείξεις αγοράς από επώνυμα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. 

Όταν ερχόταν η ώρα της παράδοσης, άφηναν τα θύματα να ορίζουν το σημείο συνάντησης και τα μέλη της σπείρας υποδύονταν τον υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας που πληρωνόταν με μετρητά. «Για να ελαχιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο την περίπτωση σύλληψης τους από τις αστυνομικές αρχές, ενώ είχαν ήδη φτάσει στο σημείο παράδοσης, ειδοποιούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες για ολιγόωρη καθυστέρηση, με σκοπό να ανιχνεύσουν τυχόν αστυνομική παρουσία στο χώρο». 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πήγαιναν στο ραντεβού με τα δικά τους οχήματα και παρέδιδαν μια σφραγισμένη συσκευασία. Μόνο που όταν άνοιγε ο αγοραστής το κουτί έβλεπε δυο πλαστικά μπουκάλια… εμφιαλωμένου νερού. Όσο για τα τηλέφωνα που είχαν γίνει οι συνεννοήσεις ή τα προφίλ στο διαδίκτυο; Τα διέγραφαν σε χρόνο ρεκόρ. Θέλοντας να διαλύσουν οποιαδήποτε αμφιβολία στον αγοραστή, παρέδιδαν μαζί με τη συσκευασία πλαστό παραστατικό αγοράς,  φωτοαντίγραφα γνήσιων και σε ισχύ δελτίων ταυτότητας που παρουσίαζαν ως δικά τους, τα οποία όμως ανήκαν σε άλλα πρόσωπα που δεν είχαν καμία σχέση με την δραστηριότητα της συμμορίας. 

 

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 34 απάτες – πλαστογραφίες ενώ σε δύο περιπτώσεις, «τα μέλη της συμμορίας, όταν οι αγοραστές αντιλήφθηκαν τη σε βάρος τους απάτη και δεν ήταν διατεθειμένοι να ολοκληρώσουν την αγορά, στη μία περίπτωση προέβησαν σε κλοπή και στη δεύτερη χτύπησαν τον παθόντα αγοραστή με το αυτοκίνητο κατά τη διαφυγή τους». 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος στελεχών καρτών SIM, κινητών τηλεφώνων, θήκες και κουτιά συσκευών κινητών τηλεφώνων, πιστόλι ρέπλικα και μικροποσότητα κάνναβης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης συμμορίας, απάτες και πλαστογραφίες κατά συρροή, ληστρική κλοπή, παράβαση της Νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περί προστασίας των καταναλωτών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Όλα τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα και με την δικογραφία σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης