Αθλητές, personal trainers, ένας προπονητής πυγμαχίας και ένας πολεμικών τεχνών είναι μεταξύ των πελατών που αγόραζαν επικίνδυνα αναβολικά σκευάσματα από το κύκλωμα διακίνησης που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Από τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες έστελναν συσκευασίες με αναβολικά σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Οι παράνομες ουσίες έρχονταν έτοιμες από Κίνα, Βουλγαρία και την Πολωνία και τα μέλη του κυκλώματος «χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στις οποίες τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί εντόπισαν «135.000 δισκία – αμπούλες με αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, 124.620 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια, σιδερογροθιά και σουγιάς, 9 κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός δίσκος αποθήκευσης, μεγάλη ποσότητα υλικού συσκευασίας και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων». «Οι μεγαλύτερες ποσότητες των παράνομων ουσιών βρέθηκαν σε αποθήκη στην Πάτρα ενώ ανάμεσα στους πελάτες είναι και ένα φαρμακείο στο οποίο όμως δεν βρέθηκε κάτι κατά την διάρκεια της έρευνας» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.  

 

Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, ένας 34χρονος από την Πάτρα, ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με συμπληρώματα διατροφής στα Ιωάννινα και ένας 51χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Ξάνθη, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης