Δύο γυναίκες που έμεναν σε πολυτελή διαμερίσματα στην Καλλιθέα και την Ηλιούπολη, νοικιασμένα μέσω γνωστής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, ήταν τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος που συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα χέρια τους.  

Η απάτη είχε στηθεί εκτός από την χώρα μας σε Ολλανδία και Ρουμανία και ήταν σε εξέλιξη από τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «υπέκλεψαν μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phishing) στοιχεία πιστωτικών – χρεωστικών καρτών και διαπιστευτήρια εισόδου λογαριασμών ηλεκτρονικής τραπεζικής, εκατοντάδων πολιτών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια μετέφεραν παράνομα χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους πάνω από 2.000.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους είχαν εκδώσει με πλαστά έγγραφα, σε τραπεζικά ιδρύματα της Ουγγαρίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας ». Το «δόλωμα» για να… «τσιμπήσουν» οι ανυποψίαστοι πολίτες ήταν ψεύτικα mail τα οποία περιείχαν κακόβουλα λογισμικά ή απατηλούς υπερσυνδέσμους που υποτίθεται οδηγούσαν σε δημοφιλείς ιστοσελίδες αγοραπωλησιών και βραχυπρόθεσμης μίσθωσης καταλυμάτων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άλλη παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος ήταν η αγοραπωλησία πολυτελών αυτοκινήτων «όπου με τη χρήση ονομάτων ανύπαρκτων εταιρειών μεταφορών και πληρωμών εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές, λαμβάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για πώληση πολυτελών οχημάτων, τα οποία ουδέποτε παρέδιδαν στους αγοραστές».  

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Ρουμανία, την Ολλανδία, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας. Όμως όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος εισέβαλαν στα διαμερίσματα των δυο γυναικών από την Ρουμανία, ηλικίας 40 και 33 ετών, στάθηκαν τυχεροί καθώς είχαν μόλις εκταμιεύσει πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ που ήταν ένα μέρος των κερδών του κυκλώματος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης 8 κινητά τηλέφωνα και 17 κάρτες sim, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 56 τραπεζικές κάρτες με αναγραφόμενα στοιχεία τρίτων προσώπων και πλήθος εγγράφων και παραστατικών, σχετιζόμενα με την υπόθεση από τα οποία πολλά ήταν πλαστά. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=103571&Itemid=2661&lang=

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης