Zougla Newsroom

«Με… αεροπλάνα και βαπόρια» λέει το γνωστό τραγούδι με ερμηνεύτρια την Σωτηρία Μπέλλου, αλλά το κύκλωμα διακίνησης παράνομων τσιγάρων στην Πάτρα μόνο αυτά τα δύο μέσα δεν χρησιμοποιούσε για τα «ταξίδια» των εμπορευμάτων. Αντίθετα, με βανάκια, λεωφορεία του ΚΤΕΛ αλλά και μέσω μεταφορικών εταιρειών έφερναν από την Αθήνα στην αχαϊκή πρωτεύουσα χιλιάδες πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, το κύκλωμα δρούσε τον τελευταίο χρόνο και δεν σταματούσε ούτε μέρα. Άλλωστε τα κέρδη που εξασφάλιζαν ήταν πάρα πολλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρέθηκαν 63.260 ευρώ στις έρευνες που κάναμε. Περίπου τόσα υπολογίζουμε ότι ήταν τα κέρδη μόνο ενός μήνα για τα μέλη του κυκλώματος» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Από την ώρα που τα παράνομα τσιγάρα έφταναν στην Πάτρα αποθηκεύονταν σε νοικιασμένες αποθήκες και γκαράζ λίγο πριν πάρουν τον δρόμο για τις λαϊκές αγορές αλλά και για καφενεία όπου οι πελάτες νόμιζαν ότι αγόραζαν γνωστές μάρκες τσιγάρων αλλά αυτό που κάπνιζαν δεν θα ήθελαν να μάθουν τι ποιότητα καπνού περιείχε.

«Οι τιμές στις οποίες πουλούσε το κύκλωμα ήταν ανταγωνιστικές. Τα δέκα πακέτα τσιγάρων έκαναν 18 με 20 ευρώ, ενώ η συσκευασία καπνού έκανε πέντε ευρώ» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας Πατρών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά της. Ο ένας από αυτούς είναι Πακιστανός ,ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη διακίνηση των τσιγάρων στις λαϊκές αγορές. Επίσης σημαντικό ρόλο είχε μια Ουκρανή, ιδιοκτήτρια καφενείου που πουλούσε καθημερινά δεκάδες πακέτα τσιγάρων, αλλά και ένας Έλληνας με πολύ σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα. Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί και η Αρχή για το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος», καθώς διαπιστώθηκε ότι «τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί στην σύσταση ανύπαρκτων επιχειρήσεων τις οποίες χρησιμοποιούσαν σαν «πλυντήρια μαύρου χρήματος» και μέσα νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «κατασχέθηκαν περισσότερα από 75.000 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων. Οι διαφυγόντες δασμοί και το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δράση των συλληφθέντων ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ». Όσο για τα κέρδη; Τα μέλη της σπείρας ήθελαν να περνούν καλά στη ζωή τους και το έδειχναν με την αγορά πολυτελών οχημάτων και μοτοσικλετών, όπως φαίνεται και στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία από τα κατασχεμένα οχήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης