Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε καταστήματα, σε περιοχές κυρίως των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Μέσα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες στις 20 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη ένας 34χρονος αλλοδαπός και μία 38χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ο 34χρονος συνελήφθη και για βία κατά υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα είχε εντοπιστεί στη Νέα Σμύρνη το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο με επιβαίνουσα την 38χρονη που κατόπτευε την περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 34χρονος περιεργαζόταν κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κρατώντας στο χέρι του κατσαβίδι. Αμφότεροι ακινητοποιήθηκαν, με τον άντρα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Τόσο στην κατοχή του δράστη όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, στις προαναφερθείσες περιοχές, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο κατάστημα, ο 34χρονος το προσέγγιζε και, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις (Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια).

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης