Συνολικά 416 γραμμάρια ηρωίνης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής Αιγαίου, ενώ για τις δύο ξεχωριστές περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκε η εν λόγω ναρκωτική ουσία συνελήφθησαν τρεις ένας 20χρονος και ένας 33χρονος υπήκοοι Γκάνα καθώς και ένας 51χρονος υπήκοος Νιγηρίας.

Η ηρωίνη στην πρώτη περίπτωση ανακαλύφθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη που είχε δημιουργηθεί εντός ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού (διπλός πάτος), σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από Ινδία, και στην δεύτερη περίπτωση εντός ενός ζεύγους ακουστικών και τριών χειριστηρίων βιντεοπαιχνιδιών σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από Μαλαισία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ταχυδρομικά δέματα εντοπίστηκαν στην 1η περίπτωση στο κεντρικό κατάστημα διανομής των ΕΛ.ΤΑ. και στη 2η περίπτωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων του Τμήματος με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών της υπηρεσίας «Rocky» και με τη συνδρομή των υπαλλήλων του τελωνείου του αερολιμένα.

Οι παραλήπτες που συνελήφθησαν είχαν δηλώσει διευθύνσεις στην Αθήνα που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές τους κατοικίες και προσήλθαν για τη παραλαβή των ταχυδρομικών δεμάτων με πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης